KOREKCIJA IZGLEDA JAGODICA

  • Naslovna
  • KOREKCIJA IZGLEDA JAGODICA sa HIJALURONSKIM NANOFILEROM i BIONIC SKELETOM do IDEALNOG IZGLEDA

KOREKCIJA IZGLEDA JAGODICA sa HIJALURONSKIM NANOFILEROM i BIONIC SKELETOM do IDEALNOG IZGLEDA

Istaknute jagodice se visoko rangiraju u savremenom doživljaju lepote lica. Jedre, lepo oblikovane i skladno istaknute jagodice odlike su mladosti, lepog i zdravog izgleda.

Njihov oblik, veličinu i prominenciju odnosno istaknutost ne određuje samo oblik i koveksitet (izbočenost) jagodičnih kosti već i meka tkiva iznad njih! Srednja trećina lica je od ključnog značaja za harmoničan, skladan i dopadljiv izgled lica, a u strukturi srednje trećine lica jagodice su veoma važne. Meka tkiva ovog predela podložna su promenama, jer se procesom starenja, punoća lica, jedrina i zategnutost u središnjem delu gubi, a sa njom i istaknutost i konture jagodica. Povećavanje jagodica stoga može uticati na to da lice deluje mlađe, zdravije, prefinjneije i dopadljivije. Hirurške intervencije, kao što je ubrizgavanje sopstvene masti, ili ugradnja trajnih silikonskih ili titanijumskih implantata u predelu jagodica zahtevaju hiruršku operaciju u opštoj anesteziji, dugi oporavak uz mogućnost intraoperativnih i postoperativnih komplikacija. Ove hirurške procedure daju trajan rezultat, ali su invazivne, agresivne i rizične, a osim toga one su i - veoma skupe.

Povećanje jagodica, korekcija oblika i kontura, te korekcija asimetrije leve i desne jagodične regije sada je moguće uraditi - bez hirurške operacije zahvaljujući visokokvalitetnom hijaluronskom NANOFILERU koji opstaju u tkivu do 3 godine! To je najkvalitetniji, najgušći i najdugotrajniji hijaluronski filer na svetskom tržištu, a proizvodi ga renomirana švajcarska kompanija TEOXANE sa sedištem u Ženevi.

Podizanjem jagodica i nadoknađivanjem izgubljenog volumena sa visokokvalitetnim hijaluronskim nanofilerom PODMALĐUJE se i izgled cele - SREDNJE TREĆINE lica, a posebno se poboljšava izgled zona ispod oka, koji je najosetljiviji na bore. Naime, hijaluronska kiselina je izrazito - hidrofilna te stoga intenzivno privlači tkivnu tečnost u regiju u koju je aplikovana - zato osim POVEĆANJA VOLUMENA jagodica, čitava regija srednje trećine lica dobija jedar, zategnut, podmlađen izgled. Povećanje volumena jagodica diskretno ublažava i duboke nasolabijalne bore i blago podiže kraj gornje usne.

BIONIC SKELET - sastoji se od specijalnih niti koje se postavljaju u potkožu tako da se formira dovoljno gusta mreža, kao svojevrsna armatura kože, čime se značajno ojačavaju podporne strukture kože i podkožnog tkiva koje su oslabljene procesom starenja i uticajem gravitacije. Na taj način se dobija efekat zatezanja kože i podkože srednje trećine lica, smanjenje dubine bora i pojačani efekat podmlađivanja u sinergiji sa hijaluronom! Materijal od koga su izrađene niti - stimuliše proizvodnju fibroblasta, odnosno ćelija koje izgrađuju elastična i kolagena vlakna kao i bolju prokrvljenost sa novom kapilarnom mrežom čije je stvaranje podstaknuto upravo BIONIC skeletom. Ove su niti u tkivu prisutne 8 do 12 meseci, a zatim se potpuno razgrađene procesom - hidrolize izbaciju iz organizma preko digestivnog trakta i urina. Efekat zatezanja i uklanjanja ili smanjenja bora traje do 3 godine, dakle sinergično kao hijaluronski filer!

Intervencija povećanja i korekcije oblika jagodica je kratka, traje od 30 do 40 minuta u - LOKALNOJ anesteziji! Estetski rezultat korekcije jagodica vidljiv je - odmah. Blagi otok može da potrajate 3 do 5 dana, a pacijent može posle intervencije da se vrati svojim svakodnevnim aktivnostima.

Kako se radi korekcija izgleda jagodica sa Hijaluronskim filerom?

Na našoj klinici pravilo je da se pre svake estetske intervencije uradi matematički precizna analiza struktura lica, te premer dužina i širina celog lica, nosa i razmaka između očiju, kao i premer odstupanja od IDEALNIH PROPORCIJA struktura lica, odnosno od tkz. - Zlatnog preseka. Proporcije struktura lica su izuzetno važne za skladan i dopadljiv izgled. Nakon davanja anestezije, koža jagodične regije se dobro očisti po hirurškim pravilima asepse i antisepse, a zatim se uradi precizno premeravanje srednje trećine lica, obelažavanje i poređenje odstupanja mera od ZLATNOG PRESEKA. Obeležavaju se kritične tačke i idealne mere za svako lice posebno, a zatim se pristupi aplikaciji Hijaluronskog filera sa specijalnim iglama. Nakon toga se posebnim instrumentom oblikuje aplikovani filer u željeni oblik jagodice pritiskom na kožu, obzirom da je filer plastičan sve dok ga tkivo "ne obradi". Na kraju se regija dobro očisti i impregnira specijalnom Teosyal kremom.

Šta je ZLATNI PRESEK:

"Sve što je lepo ne oskudeva u pravilnoj meri." Platon.

Proporcija Zlatnog preseka je traženi ZAKON LEPOTE koji se nalazi u srazmeri izmedju pojedinih delova, kao i delova prema celini, a to će reći da se - manje prema većem odnosi kao veće prema celini u srazmeri 1 : 1,618..

Kroz istoriju, od Egipćana, Vavilonaca i Antičkih Grka, preko renesansnih majstora Da Vinčija i Mikelanđela, Direra i Botičelija smatran je najprijatnijim za oči - najlepšom proporcijom i najskladnijim oblikom.

Prepoznat je u prirodi i korišćen još od vremena prvih piramida i vavilonskih kula i označen kao vid savršene prirodne podele simetrije i ravnoteže. Idealna anatomija ljudskog tela i kontura i struktura lica u potpunosti su podređeni Zlatnom preseku (skulpture Fidije, Praksitela, Mikelanđela, slike renesansnih majstora) koji vekovima predstavlja KANON idealne lepote lica i tela - poznat i kao - "BOŽANSKA PROPORCIJA" po nazivu dela Luke Pacolia o Zlatnom preseku - napisanog u renesansnoj Italiji.

"Zlatni presek gospodari u Estetskoj hirurgiji Nano Klinike BRANT zato što gospodari u prirodi." Direktor klinike Dr Branko Trklja

Šta je HIJALURONSKA KISELINA?

Hijaluronska kiselina je po hemijskom sastavu polisaharid velike molekulske težine, koja se kod čoveka nalazi u koži i potkožnom tkivu (gde čini preko 56% njenog sastava) kao i u sinovijalnoj tečnosti zglobova, hrskavici i vezivnom tkivu, te u zidovima krvnih sudova. Naziv je dobila po grčkoj reči HIJELOS što u pevodu znači - staklo, jer je nalik transparentnom gelu u kome se nalaze kolagena vlakna, fibroblasti, elastična vlakna i sl. Hijaluronska kiselina ima visok kapacitet vezivanja vode i može za sebe vezati do 100 puta veću zapreminu. Ona zato ima veliku sposobnost hidratacije tkiva, a u isto vreme utiče na fibrogenezu i migraciju fibroblasta, pa zato podstiče kolagenezu odnosno stvaranje i regeneraciju kolagena i elastičnih vlakana. Zato je jedan od efekata primene Hijaluronske kiselina povećanje volumena tkiva lica - koji se inače gubi sa starenjem i efekat - vraćanja jedrine i zategnutosti kože regije u koju je aplikovana.

NASHA tehnologijom (nano stabilizovani hijaluron) je molekul Hijaluronske kiseline stabilizovan i manje od 1% modifikovan u odnosu na molekul Hijaluronske kiseline kakav postoji u ljudskom organizmu. Zahvaljujući ovoj tehnologiji - veštačkim putem dobijena je Hijaluronska kiselina 99% identična sa onom u telu čoveka i zato je apsolutno biokompatibilna i ne izaziva neželjene reakcije i alergije.

Vreme opstanka Hijaluronske kiseline koja je nanostabilizovana i višestruko ukrštena - u koži i potkoži je do 3 godine, nakon čega se pretvara u molekule vode i nestaje.

Preporuka je da ovu intervenciju rade samo - doktori koji imaju hirurško iskustvo sa estetskim korekcijama u području lica. Potrebno je detaljno znanje anatomije područja gde se aplikuje Hijaluronski filer, kao i poznavanje specijalne tehnike aplikacije filera.

Intervenciju korekcije jagodica sa nanohijaluronom na našoj klinici izvodi MF i Estetski hirurg sa iskustvom i specijalnom obukom za ovu vrstu intervencija koju je pod pokroviteljstvom TEOXANE (TEOSYAL) Laboratories prošao u Univerzitetskoj klinici u Ženevi.

 

Zakažite konsultacije:

069 737 500

060 7333 777

dr.brankotrklja@gmail.com

Nano Klinika BRANT

Kontakt

BRANT 1

Takovska 5. 11000
Beograd,

+381 69 737 500

BRANT 2

Bulevar Oslobođenja 267
Beograd

+381 60 7 333 777

Radno vreme

Pon - Petak
09:00 - 20:00
Subota
10:00 - 15:00

Saveti naših Estetskih hirurga:
Sve što ste želeli da pitate u vezi Estetske hirurgije: