Kako PODMLADITI IZGLED i UNAPREDITI LEPOTU sa najnovijim Hi-Tech materijalima i metodama u Estetskoj hirurgiji?

ESTETSKA HIRURGIJA 21. veka je skladan spoj znanja, najnovijih tehnologija, umetnosti i veštine. Od izuzetnog je značaja veza između Estetske hirurgije i Hi-TECH materijala, jer NOVE TEHNOLOGIJE su promenile svet! Nove tehnologije svakog dana menjaju svet! Budućnost ne čeka, ona se izmišlja, ona se stvara. Dinamika tih promena se u 21. veku ubrzala, jer su tehnologije - međusobno izukrštane, a u toj interakciji rađaju se nove koje su još složenije, kompleksnije i koje otvaraju nove do tada nepoznate perspektive. U isto vreme su i same po sebi izazov za usavršavanje i unapređenje.

Važno je istaći da napredak NAUKE rađa nove tehnologije koje se kao i nauka češće razvijaju kumulativno, nego u vidu pojedinačnih herojskih činova, jer najnovijoj predhodi niz drugih tehnologija koje su ranije prihvaćene i razvijene. Sa nezaustavljivim napredkom naučne misli na globalnom nivou, te naučno-tehnološke promene su sve brže i sve češće.

Nove tehnologije su uvek nalazile i adekvatnu primenu u MEDICINI, nauci od suštinske važnosti za čoveka.

Posebnu primenu u medicini dobile su BIOTEHNOLOGIJA krajem prošlog veka i NANOTEHNOLOGIJA koja se ubrzano razvija od početka 21. veka. Decenijama su u medicinu pristizali razni naučno-tehnički izumi koji su bitno poboljšavali dijagnostiku ili terapiju, ali ove dve tehnologije donose još nešto - primenu NOVIH NAUČNIH PRINCIPA u medicini.

NANOTEHNOLOGIJA je najnaprednija tehnologija današnjice i vodeća tehnološka dimenzija sutrašnjice, sa kojom je proces stvaranja i dizajniranja novih materijala uveden u svet atoma u tkz. NANO dimenziju (milijarditi deo metra). Tako je sa atomskom preciznošću i bez mikro-nesavršenosti stvoreno niz - kompozitnih materijala dizajniranih da imaju fascinantne osobine, a za koje slobodno možemo reći da pripadaju generaciji - SMART (pametnih) proizvoda. Snažan razvoj inovativnih područja fizike - nanoelektronike, nanomehanike i nanooptike osigurava NAUČNI temelj i istraživački zamah u tom tehnološkom pravcu.

NANOTEHNOLOGIJA, BIOTEHNOLOGIJA i INFORMACIONE tehnologije čine TRIJAS čija konvergencija i uzajmno dopunjavanje omogućavaju taj ubrzani napredak visokih tehnologija, a koji je u krajnjoj instanci stvorio i VEŠTAČKU INTELIGENCIJU.

Nove visoke tehnologije značajno su promenile i Estetsku hirurgiju, naročito Anti Aging program koji se sa pravom sada može nazvati Anti Aging Hi-Tech.

Naime, Estetska hirurgija je zadnjih 8. godina dobila čitav niz aktivnih supstanci, nano i bio-teck materijala i sledstveno tome niz novih postupaka, koji su suštinski promenili principe i pristup u rešavanju estetskih nedostataka, te unapređenju lepote, kao i u delu nehirurškog Anti Aging programa. Najnovije tendencije u Estetskoj hirurgiji su da, gde god je to moguće skalpel - zameni igla, jer i najfinije i najpreciznije zasecanje kože stvara ožiljak, nekad je on jedva primetan, a nekad zbog vezivne ili keloidne reakcije tkiva, veoma upadljiv.

Estetske hirurške operacije su skupe, zahtevaju hospitalizaciju i duži oporavak. Kod uboda iglom toga - nema, oporavak je kratak. Reakcije tkiva kod ovakvih intervencija su obično blage u vidu otoka, crvenila i slično i ove reakcije su gotovo uvek prolaznog karaktera - ako je u pitanju kvalitetan materijal renomiranog proizvođača, ako se poštuje indikacija za primenu i ako intervenciju izvodi hirurg koji je prošao specijalnu obuku. Većinu tih najsavremenijih Hi-Tech materijala koji su stvoreni u medicinske svrhe, koristimo na našoj Nano Klinici BRANT!

Američko udruženje Estetskih i Plastičnih hirurga - ASAPS navodi da je još u 2017. godini čak 65 % svih estetskih zahvata i intervencija bilo bez upotrebe skalpela. Navodimo američke izvore uz razloga što se najveći broj estetskih intervencija svih vrsta, radi upravo u SAD. Za predpostaviti je da se taj procenat do danas - bitno povećao. Zahvaljujući novim tehnologijama, estetske intervencije su znatno kraće, jednostavne, najčešće u lokalnoj anesteziji, bez posebne nege nakon intervencije, što će reći bez previjanja, skidanja konaca i bez infekcije, nezarastanja rane i sličnih komplikacija koje prate klasičnu hirurgiju, a koje ne retko kompromituju čak i vrhunski rad hirurga. Zato je prevagu kod većine Estetskih hirurga koji su otvoreni za nove tendencije i koji prate najnovija dostignuća nauke i tehnologije, odneo ovaj nehirurški pristup. Niz estetskih korekcija na licu, vratu, grudima, rukama, stomaku bedrima i sl. sada je moguće uraditi bez - klasične hirurške operacije (ukoliko nema upadljivog viška kože u ciljanoj regiji tela). To je Hi-Tech ESTETSKA HIRURGIJA 21. VEKA i sve te intervencije se rade na našoj klinici, koja je PRVA na prostoru bivše Jugoslavije, pre 14 godina počela da primenjuje nove Hi-Tech materijale i nove metode razvijene za upotrebu tih Hi-Tech materijala.

Tim Nano Klinike BRANT čine doktori koji u Estetskoj hirurgiji skladno povezuju stručno znanje i veštinu i - najnovije tehnologije i umetnost. To je Estetska hirurgija 21. veka - na delu.

Neke od najčešćih intervencija iz oblasti Anti Aging programa koje se rade sa najnovijim Hi-Tech materijalima i najnovijim tehnikama u lokalnoj anesteziji su:

 • ZATEZANJE LICA sa HLift TENZIONIM MEZONITIMA - FEJS LIFTING 21. veka
 • ZATEZANJE KOŽE VRATA i DEKOLTEA sa - HLift TENZIONIM MEZONITIMA
 • PODIZANJE OBRVA i GORNJIH KAPAKA sa - HLift TENZIONIM MEZONITIMA
 • UKLANJANJE BORA sa NAJNOVIJOM generacijom HIJALURONSKIH FILERA Teosyal RHA Resilient - koji se PRILAGOĐAVA mimici LICA
 • UKLANJANJE PUŠAČKIH BORA oko USANA sa 3D MEZONITIMA i specijalnim NANO HIJALURONOM
 • PEGLANJE BORA na ČELU sa TURBO MEZONITIMA
 • KOREKCIJA IZGLEDA JAGODICA i uklanjanje BORA periorbitalne regije sa
  NANO HIJALURONSKIM FILERIMA produženog trajanja
 • BOTOX ČELA i BORA oko OČIJU - produženog dejstva
 • ZATEZANJE KOŽE i UKLANJANJE BORA na DEKOLTEU sa TURBO i 3D MEZONITIMA
 • ZATEZANJE OPUŠTENE KOŽE STOMAKA sa HLift TENZIONIM MEZONITIMA
 • ZATEZANJE KOŽE NADLAKTICE sa TURBO i HLift TENZIONIM MEZONITIMA
 • ZATEZANJE OPUŠTENE KOŽE BEDARA sa TURBO i HLift TENZIONIM MEZONITIMA

 

Zakažite konsultacije:

069 737 500

060 7333 777

dr.brankotrklja@gmail.com

Nano Klinika BRANT

Kontakt

BRANT 1

Takovska 5. 11000
Beograd,

+381 69 737 500

BRANT 2

Bulevar Oslobođenja 267
Beograd

+381 60 7 333 777

Radno vreme

Pon - Petak
09:00 - 20:00
Subota
10:00 - 15:00

Saveti naših Estetskih hirurga:
Sve što ste želeli da pitate u vezi Estetske hirurgije: